Ik ben 2020 gestart met 3 weken reizen door Mexico (Yucatan/Chiapas). En ik ben nu al weer ruim 2 weken thuis, eerst even bijkomen van de jetlag en een opkomend griepje maar nu ben ik inmiddels alweer hard aan het werk.

  • Ik ben begonnen met de cursus sensorische informatieverwerking en dementie. Een hele interessante cursus die me veel kennis geeft om een antwoord te vinden bij dementie en onbegrepen gedrag maar ook bij het bieden van een goede woonomgeving voor mensen met dementie want het al dan niet kiezen voor bepaalde omgevingsprikkels is heel belangrijk voor fijn wonen. Later zal ik hier eens meer over schrijven
  • Er zijn al weer veel nieuwe cliënten voor de ergotherapie aangemeld maar er zijn ook verschillende vragen over een goede en toegankelijke woonomgeving binnen gekomen.
  • Tijdens mijn vakantie heb ik de podcasts ontdekt; lekker aan de rand van het zwembad of tijdens de lange busreizen luisteren naar podcasts over (schaamteloos) ondernemen, over het hebben van focus , over hoe creatieve mensen hun product in de markt  zetten (jazeker hier luister ik in de vakantie naar!). Deze podcasts helpen me om na te denken over wat ik wil gaan doen in 2020, zowel wat mijn werk betreft als privé
  • Er staan voor begin 2020 in elk geval 2 workshops op stapel; 1 voor de ergotherapeuten van Patyna en voor ergotherapeuten 1e lijn over zorgtechnologie en langer thuis blijven wonen. En ik ga een workshop geven over hoe je de woonomgeving voor mensen met dementie kunt verrijken zodat ze gestimuleerd worden om in beweging te komen en hoe ze voldoende prikkels kunnen krijgen om zinvol de dag door te komen