Ergotherapie

  • Volwassenen en ouderen die vragen hebben op het gebied van ADL (Activiteiten van het Dagelijks Leven) zoals moeite met traplopen, met douchen en wassen, met koken of andere keukenactiviteiten.
  • Senioren die veilig thuis willen blijven wonen.
  • Mensen die onlangs gevallen zijn of die bang zijn om te vallen of een groot risico hebben om te vallen.
  • Mensen met dementie die bepaald gedrag vertonen zoals veel rondlopen of gedesoriënteerd zijn in tijd, persoon en plaats en voor hun mantelzorgers.
  • Volwassenen en ouderen die problemen ervaren in de huidige woning en vragen hebben over langer zelfstandig thuis wonen, over woningaanpassingen.
  • Volwassenen met een lichamelijke/verstandelijke beperkingen die ten gevolge van deze beperkingen problemen ondervinden in het dagelijkse leven.
ergotherapie-burgo-hagelslag.jpg

Ergotherapie Aanbod

Advies zelfstandig wonen

U krijgt advies over woningaanpassingen om zo veilig en zelfstandig mogelijk te wonen, nu en in de toekomst. U wordt geholpen bij het eventueel aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen.

Valpreventie

Bent u onlangs gevallen of bent u bang om te vallen dan kunt u adviezen krijgen over hoe u de kans op vallen kunt verkleinen door bv de huishoudelijke activiteiten veiliger uit te voeren of door de woning anders in te richten.

Mensen met dementie en mantelzorgers

U of uw mantelzorger krijgt adviezen over hoe de dagelijkse activiteiten nog wel uitgevoerd kunnen worden.

Een aanpassing in de inrichting kan vaak al helpen dat gedrag zoals veel rondlopen, desoriëntatie en/of angstig zijn verminderd wordt. Ik help u de woning zo in te richten en/of aan te passen zodat u, uw partner of uw ouder langer op een veilige en plezierige manier thuis kan blijven wonen.

Advies aan mantelzorger en hulpverlener

Ik geef adviezen aan mantelzorgers zodat zij beter in staat zijn om voor de cliënt en voor zichzelf te kunnen zorgen. Het kunnen adviezen zijn zoals het maken van een transfer of het assisteren bij de dagelijkse activiteiten.

Staat u vraag er niet tussen, u kunt altijd met mij bellen voor overleg!

Vergoedingen
Ergotherapie zit in het basispakket en wordt door de zorgverzekeraar vergoed met een maximum van tien uren per jaar.
De vergoeding valt onder het eigen risico.

Voor meer informatie kunt u mij altijd bellen op 06 231 284 03

Aanmelden
Dagelijks tussen 9.00 – 20.00 uur via
Mobiel: 06 2312 8403
(bij geen gehoor, graag een bericht
achterlaten in de voicemail)
Mail: burohagelslag@outlook.com