Dementie en thuiswonen; vooral ook dan kan een goed interieuradvies belangrijk zijn!

Een tijdje geleden schreef ik over hoe goede interieuradviezen er voor kan zorgen dat ouderen voldoende blijven bewegen, daardoor minder vallen en daardoor langer thuis kunnen blijven.  Een goed op maat gesneden interieuradvies en langer thuis blijven kunnen wonen geldt ook voor mensen met dementie. Het schijnt dat 70% van de mensen die aan dementie lijden nog thuis wonen. Juist hier kunnen op maat gesneden interieuradviezen voor veel woonplezier zorgen.

Een goed interieuradvies houdt o.a. rekening met:

  • voldoende verlichting en juiste armaturen,
  • duidelijke contrasten,
  • plekken in de woning benadrukken die belangrijk zijn en juist plekken die niet op moeten vallen zo inrichten dat deze geen aandacht trekken,
  • duidelijke zichtlijnen,
  • herkenbare ruimtes.

Met mijn (egotherapeutische) kennis over verworven hersenletsel, over prikkelselectie en analyseren van activiteiten kan ik een goede analyse maken van het probleem en met mijn kennis over inrichten, kiezen van kleuren, verlichting kan ik een op maat gesneden interieuradvies maken waardoor de betreffende persoon met dementie langer veilig thuis kan blijven wonen.

Om nog beter onderbouwde interieuradviezen te geven en omdat ik natuurlijk nooit uitgeleerd raak start ik binnenkort met een cursus over ontwerpen en inrichten voor mensen met dementie.

En vanavond ga ik in het kader van de Wereld Alzheimer Dag naar een lezing van Machteld Huber, over positieve gezondheid, een benadering hoe je met ziekte om kunt gaan. Ik ben benieuwd!

Hebt u ook een vraag omtrent het inrichten van uw woning? ik help u graag! Bel mij vandaag nog op 06 23128403