interieuradviezen

Interieuradvies op maat     

Voor senioren

U wilt uw woning aanpassen aan uw nieuwe wensen maar u weet niet hoe u dat aan moet pakken? Met mijn kennis over ergonomie én interieurontwerpen geef ik u graag advies. Mijn interieuradvies nodigt uit tot meer bewegen en daardoor  een kleinere kans op vallen! Dit kan bereikt worden door de woning veilig in te richten, door doelbewust om te gaan met verschillende (technische) hulpmiddelen. Ook voldoende verlichting zorgt ervoor dat u minder snel valt en daardoor langer veilig  thuis kunnen blijven wonen.

Voor mensen met dementie

Door een aanpassing in de inrichting kan bepaald gedrag zoals veel rondlopen, desoriëntatie of angstig zijn, afnemen. Ik help u de woning zo in te richten en aan te passen zodat u, uw partner of uw ouder langer op een veilige en plezierige manier thuis kan blijven wonen.

Voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking

Staat uw huis vol met hulpmiddelen en lijkt het meer op een opslagplaats dan op een gezellige woning? Laat mij u helpen!  Met mijn deskundigheid als ergotherapeut, pedagoog, interieuradviseur en mijn kennis over spel en speelgoed geef ik ook adviezen over ergonomisch meubilair en uitnodigende speelplekken

Aanbod interieuradviezen

Mondeling interieuradvies/Brainstormsessie

Heeft u tips nodig voor uw interieur? In dat geval kunt u mij uitnodigen bij u thuis om eens rustig mee te kijken en te brainstormen. Ter plekke krijgt u advies en suggesties waar u zelf verder mee aan de slag kunt. In een paar uur help ik u bij al uw interieurvragen. Het is prettig als u een plattegrond van de woning heeft met schaal 1:100 of 1:50 en u mij van te voren foto’s van de ruimte toestuurt.

Duur: maximaal 2 uur, €145,- incl. BTW

Het maken van interieurplan

Dit is een langer traject, hoe lang dat is afhankelijk van de aantal ruimtes en van uw wensen. Het traject begint met een gesprek waar we uw wensen, een plan van aanpak en de kosten zullen bespreken. Vervolgens ga ik aan de slag met een sfeerimpressie, een advies voor een optimale indeling van de meubels, een kleuradvies voor de wanden en meubels en een verlichtingsplan en een materialenplan. Ook maak ik een overzicht van eventueel nieuw aan te schaffen meubels; merk, model, prijs, winkel enz.

Er is al een basis interieuradvies vanaf €475,-

Nieuwe aanbouw inrichten, maken van een interieurplan

U hebt uw woning uitgebreid met een aanbouw omdat u, uw partner of één van uw kinderen wegens een beperking niet meer boven kan slapen. Ik help u graag met de inrichting.

Verlichtingsplan

Verlichting is een van de belangrijkste dingen van de woning. Verlichting is nodig om een activiteit uit te voeren, om de krant te kunnen lezen maar het heeft ook invloed op ons gevoel van welbehagen. Kinderen en mensen met dementie kunnen gevoelig zijn voor slechte verlichting, het kan zelfs invloed hebben op hun functioneren.  Een kamer die slecht of ongelijk verlicht is komt ongezellig over (dit zelfs ondanks alle mooie meubelen die er in staan)
In een verlichtingsplan staat wat de beste plek is voor de lampen, welke lampen het geschiktst zijn. Ik geef een overzicht van de lampen; het merk/model, de prijs en de winkel

Kleuradvies

Twijfelt u over de kleuren die u wilt gaan kiezen voor de woonkamer of voor de slaapkamer van uw kind. Ik kan u hierbij ondersteunen. Ik kom bij u thuis en aan de hand van de meegebrachte kleurenwaaier en kleurstalen help ik u kleuren te kiezen.