Toen ik laatst een gesprek voerde met een cliënt over haar wensen met betrekking tot de inrichting van haar appartement en de aanpassingen die er nodig zijn in verband met haar handicap, zag ik dat het haar heel veel moeite kostte om het rietje in het glas te houden. Het lange rietje viel steeds weer uit het glas en met veel moeite kreeg ze het er dan weer in en zonder een lang rietje kan ze niet drinken. Dus de hoogste tijd voor een list!
Ik vond deze oplossingen:

een rietjes houder die je op het glas kunt klemmen

 

een houder die je aan de zijkant van het glas kunt bevestigen

 

dit zijn de officiële Mason jars, momenteel erg hip! Ik had gezien dat iets dergelijks ook  bij de Xenos te koop was en ik heb daar een beker voor haar gekocht. Toen ik haar de verschillende mogelijkheden liet zien vond ze de bekers gelukkig het mooiste.

Want ja, ik ben natuurlijk niet voor niks interieuradviseur én ergotherapeut. Ook hebben we het gehad over andere, wat vervelende zaken en heb ik haar doorverwezen naar een ergotherapiepraktijk in de buurt. En het interieuradvies? Die is inmiddels klaar en daar is ze erg tevreden over!