projecten particulieren

Een moodboard voor een jong gezin

De eigenaar van het Logeerhuis was zo enthousiast over mijn interieurplan dat ze me vroeg om ook een interieurindeling te maken voor het zitgedeelte van hun nieuwe woning.

Ze woont hier met haar partner en 2 kleine kinderen. Het ontbreekt hun aan inspiratie en aan energie om de woonkamer in te richten naar hun eigen smaak. Eigenlijk willen ze van mijneen plan én een boodschappenlijstje van meubels waarmee ze naar een woonzaak zouden kunnen gaan. Geen probleem! Doe ik graag! Ik heb een indelingsplan, een kleuren plan en een lichtplan voor ze gemaakt zodat ze nu heel gericht kunnen winkelen.

Tijdens het intakegesprek had ik ze alvast wat indelingsideeën aan de hand gedaan voor de “time beeing”. Later vertelde ze me dat ze, nadat ik vertrokken was meteen aan het schuiven zijn gegaan en dat de andere indeling al veel beter voelde!


Moodboard voor een echtpaar die een nieuwe woning gaan betrekken

 Een moodboard voor een echtpaar dat hun woonboerderij een grondige verbouwing wil geven.

Een opzet voor een meisjeskamer

Een moeder van een meisje met een ernstige meervoudige beperking vraagt me om een interieurplan voor de slaapkamer van het meisje. Behalve dat het gezellig moet zijn, is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte is om te kunnen manoeuvreren met de rolstoel, dat er voldoende opbergruimte is en voldoende verlichting. Verder moet er een mooi meisjesachtig tafeltje in komen met een spiegel waar dan lekker bij getut kan worden!

erna slaapkamer prijzen (1)Interieurplan woning Noordoostpolder

Voor een echtpaar dat een oud winkelpand heeft gekocht, verbouwd en daar op termijn wil gaan wonen heb ik een interieurplan gemaakt. Ik moest o.a. rekening houden met een aantal zaken; de vrouw van het echtpaar heeft een progressieve aandoening. Ze zit nu nog een rolstoel maar de verwachting is dat ze waarschijnlijk al op korte termijn veel op bed zal gaan liggen. Dit bed moet ook in de woonkamer en tuinkamer passen en vanaf het bed wil ze ook de verschillende activiteiten kunnen volgen. Er moet dus ruimte overblijven voor het bed zelf maar ook voor het kunnen manoeuvreren van het bed.

Verder hebben ze een aantal wensen; de kleur cognac vinden ze erg mooi, ze houden van bloemen en planten en het houten paneel heeft een grote emotionele waarde voor hun. Het paneel heeft dan ook een prominente plek gekregen in de eethoek. Want familie en vrienden komen vooral  bij hun op bezoek en ze zitten dan veel in de eethoek.  De oude buffetkast willen ze ook graag meenemen.

Interieurplan Drachten

Voor een jonge vrouw heb ik een nieuw interieur mogen ontwerpen voor de woonkamer. Omdat de opdrachtgeefster hele dagen aangewezen is op een rolstoel en voor bijna alle activiteiten ondersteuning nodig heeft is de belangrijkste eis dat de woonkamer gezellig moet zijn en dat er voldoende ruimte is om met de rolstoel te kunnen rijden.

Wat de meubels betreft is het kastje waar de tv op komt te staan iets hoger dan de meeste tv meubels. De rolstoel waar ze in zit is vrij hoog en daarom moet de tv ook iets hoger staan. Die hoge rolstoel is ook de reden dat ik voor een bartafel met barkrukken gekozen heb. Op deze manier zitten de vrienden op dezelfde hoogte. Binnenkort (juni 2015) gaan we aan de gang met dit plan!

woonkamer

Interieurplan woning Spakenburg

Voor een echtpaar waarvan de vrouw wegens een aandoening veel in de woonkamer op bed ligt en zich binnenshuis met een rolstoel voortbeweegt heb ik een nieuw interieurplan gemaakt. De basis is rustig, een aantal meubels waar ze aan gehecht zijn, zijn gebleven. Door middel van accessoires in kleur wordt de sfeer levendig.

Omdat dit echtpaar nogal aan huis gebonden zijn door de ziekte van de vrouw komen vrienden en familie vooral bij hun op bezoek; daarom hebben ze een grote eettafel aangeschaft; dit is een grenen eettafel die in de nieuwe situatie geverfd wordt; de poten wit en tafelblad wordt gelakt (whitewash) en bij de tafel komen in totaal 6 comfortabele stoelen, die  ook bij de zithoek getrokken kunnen worden.

beeld lange muur

korte muur zitgedeelteeethoekblauwe accessoires

gele accessoires